Утрешният реванш от полуфиналите на Шампионската лига ще изправи бранителя на Барселона Габриел Милито срещу нападателя на Интер Диего Милито.

Съвпадението във фамилните имена на двамата не е никак случайно, тъй като не е тайна, че двамата са братя. Играчът на каталунците обаче е категоричен, че когато двубоят на Камп Ноу започне, двамата няма да се държат като роднини.

„Този мач очевидно е много важен и за двама ни. И двамата искаме да спечелим, но нашите отношения няма да се променят заради един футболен мач”, каза Габи пред официалния сайт на УЕФА.

„Винаги съм виждал Диего като просто още един съперник, така че от тази гледна точка, когато мачът започне, нашите семейни връзки не съществуват. Велико е да играем един срещу друг и в бъдеще това ще бъде красив спомен.”

„Имаме различни начини на игра. Важното е всеки да вярва в стила си. Ние се срещаме на полуфиналите на много важен и престижен турнир. Ние искаме да достигнем финал, и те също.”

„Ние определено имаме голям респект един към друг и дори повече сега, заради високия залог. Това е стъпката към финала на Шампионската лига, която може да бъде върха в нашите кариери”, каза още аржентинският бранител на Барса Габриел Милито.