Селта и Еспаньол завършиха при равенство 2:2 в мача от 23-ия кръг на Ла Лига. Така тимът от Виго не успя да се доближи на 2 точки от зоната, даваща право на участие в Лига Европа. Домакините дори осъществиха пълен обрат, но в 87-ата минута плановете и бяха отново осуетени от Жерард Морено.

В момента Селта заема 8-ото място в класирането с актив от 32 точки, на 3 от 7-ия Ейбар. Еспаньол пък е 15-и с 26. 

Гостите откриха резултата в 10-ата минута. Леонардо Баптищао бе изведен блестящо от Жерард Морено, озовавайки се сам срещу вратаря, и хладнокръвно прати топката в мрежата.

Селта изравни в 32-ата минута. Уго Майо проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Масимилиано Гомес се пребори, за да засече и с прорязващ удар с глава заби топката ниско в центъра на мрежата. 

Домакините успяха да осъществят пълен обрат в 80-ата минута благодарение на Гомес. Емре Мор намери чудесно съотборника си близо до точката на дузпата. От своя страна Гомес отлично се завъртя и шутира право в мрежата на Еспаньол. 

Щастието за Селта обаче бе кратко. Три минути преди края на редовните 90 Жерард Морено се възползва от страхотен пас на Виктор Санчес, напредна в наказателното поле и стреля от движение, без да се двоуми. Начинът, по който намери топката, беше отличен и тя влетя право в долния десен ъгъл.