Селта Виго постигна втора поредна победа в Ла Лига, след като се наложи с 2:1 при визитата на Реал Сосиедад от 20-ия кръг на испанското първенство.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 10-та минута, когато Чаби Прието центрира в наказателното поле на Селта, където Уилиан Жозе бе най-съобразителен и с глава вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Бланко.

Съдия Матеу Лаос свири дузпа за Селта в 19-та минута заради игра с ръка на Хуанми в наказателното поле на Реал Сосиедад.

Селта Виго изравни резултата, след като Яго Аспас реализира наказателния удар в 20-та минута.

Арбитарът Лаос свири дузпа за Реал Сосиедад в 24-та минута, след като Станислав Лоботка събори играч на баските в наказателното поле на Селта.

Уилиан Жозе изпълни наказателния удар, но изпрати топката в напречната греда.

Пионе Систо демонстрира добър контрол върху топката в наказателното поле на Реал Сосиедад в 32-та минута, след което стреля, но Херонимо Руи направи отлично спасяване.

Селта стигна до победния гол в срещата в 75-та минута, когато Даниел Вас центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Максимилиано Гомес засече топката с глава и я прати във вратата на Херонимо Руи.

Това е трета поредна загуба за Реал Сосиедад, който се намира на 15-то място в класирането на Ла Лига с 23 точки, докато Селта Виго се изкачи на седмото място с 28 точки.