Селта се наложи с 3:2 над Реал Бетис като домакин в мача от 21-ия кръг на Ла Лига. Точни за домакините бе на два пъти Яго Аспас, който се разписа в 12-ата и 79-ата минута на срещата. Масимилиано Гомес пък вкара за 2:0 в 57-ата. Серхио Леон върна едно попадение в 71-ата, а самия края на мача Андрес Гуадрадо бе точен от дузпа за гостите. Така Селта записа трета поредна победа в испанското първенство. За Бетис пък това е втова поредна загуба.

След като взе трите точки Селта се изкачи на 7-ата позиция в класирането с актив от 31 точки и е само на 2 от Севиля. Бетис остава 13-и с 27, колкото има и Атлетик Билбао.

Домакините откриха резултата в 12-ата минута. Ужасна грешка в защита на Хави Гарсия доведе до попадението на Яго Аспас. Защитникът загуби топката, позволявайки на 30-годишният нападател да напредне в наказателното поле и да прати кълбото в мрежата, правейки резултата 1:0.

Селта удвои в 57-ата минута. Масимилиано Гонсалес промени резултата на 2:0. Той достигна до добро центриране в наказателното поле от Джони, насочвайки удара си с глава отблизо в мрежата с помощта на лявата греда.

Бетис върна едно попадение в 71-ата минута. Риза Дурмиши подаде по конец на Серхио Леон на празна врата, който нямаше как да не се справи с лесната задача да мушне топката в мрежата– 2:1.

В 79-ата минута отново Аспас добави още едно попадение на сметката на Селта в мача. Нападателят  получи прецизно подаване в наказателното поле от Брийс Мендес и преодоля вратаря с фин завършващ удар в долния десен ъгъл.

С този гол Аспас трябваше да убие интригата в двубоя, но в последните секунди от добавеното време главният рефер отсъди дузпа в полза на гостите. Влезлият като резерва Факундо Ронкалия фаулира Хоакин в наказателното поле, а главният артбитър не се поколеба да покаже “бялата точка”. Андрес Гуардадо пък изпълни брилянто 11-метровия удар, пращайки неспасяемо топката от дузпа в левия ъгъл и покрай Рубен Бланко.