След като по едно време беше претендент дори за челните места, тимът на Еспаньол продължава да потъва. "Папагалчетата" наредиха пета поредна загуба и продължават да се сриват в класирането. Сега те преклониха глави пред Бетис на своя стадион, падайки с 1:3. 

Гостите изпуснаха дузпа при 0:0, а Серхио Гарсия откри за каталунците и даде надежди на феновете, че този път изходът може да е различен. Но грешникът при дузпата Джовани Ло Селсо изравни още преди почивката, а в края бившият играч на Барселона Кристиан Тейо съсипа доскорошния си омразен опонент малко преди края и прати трите точки към Севиля. В последната минута Оскар Дуарте си вкара автогол и само оформи мизерията за тима си. 

Мачът започна равностойно, като при първата по-сериозна опасност се стигна и до дузпа за Бетис. В 16-та минута Роберто Росалес извърши безумен фаул в наказателното поле и реферът нямаше какво да направи, освен да посочи бялата точка. 

От нея обаче Джовани Ло Селсо не беше концентриран и ударът му беше отразен от Диего Лопес. При добавката Лорен се озова лице в лице с опитния страж, но стреля право в тялото му и тази 100-процентова възможност за гол беше осуетена от стража. 

И малко по-късно Еспаньол откри резултата. В 24-та минута Лео Баптистао се откъсна в половината на противника и стигна почти до аутлинията, откъдето свърна пред вратарското поле за връхлитащия Серхио Гарсия и той прониза мрежата за 1:0. 

Но още преди почивката Ло Селсо се реабилитира за пропуска си от бялата точка. В 43-та минута Серхио Каналес направи страхотен пробив по левия фланг и намери аржентинеца в наказателното поле и този път изстрелът му беше превъзходен за 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

Веднага след почивката Лео Баптистао можеше да даде отново аванс на каталунците, но хубавият му изстрел беше спасен от вратаря. Малко след изтичането на час игра Франсис Гереро можеше да направи пълен обрат за Бетис, но Диего Лопес пак се намеси и спаси. 

Четвърт час системата ВАР показа, че няма дузпа, преди да се стигне до развръзката в последните минути. Тогава първо в 85-та минута Кристиан Тейо направи пълния обрат с перфектно изпълнен пряк свободен удар от около 22-23 метра, а в продължението на мача и Оскар Дуарте си отбеляза автогол, за да приключи мъките на Еспаньол. 

Така каталунците продължават с издънките и от доскорошен кандидат дори за челната позиция, вече са на 11-ата позиция със своите 21 точки. Севилци са с 25, което им отрежда петото място в класирането и мечтаят дори за по-предно класиране.