Страхотната серия на Ейбар от три поредни победи намери своя край в Мадрид. Гостуването на Хетафе приключи без победител, като тимът от провинцията определено може да съжалява, че не стигна до успеха. 

Ейбар изпусна дузпа, а освен това удари и греда, така че със сигурност домакините от столицата могат да са в пъти по-доволни, че измъкнаха нещо от тази битка на "Колизеум Алфонсо Перес". 

А иначе мачът започна страхотно за Хетафе. Още във 2-та минута Амат Диедиу се озова на стрелкова позиция пред наказателното поле и стреля, но топката беше спасена по великолепен начин от вратаря. 

Последва равностойна битка, преди да се стигне до най-чистата възможност за гостите преди почивката. В 26-та минута Иван Алехо изстреля мощен удар от границата на наказателното поле, но топката срещна горната греда. 

В крайна сметка при този резултат дойде и почивката, а след нея имаше още интересни моменти. В 54-та минута Джене Дакунам направи дузпа и Хоан Хордан застана зад топката. Неговият нескопосан изстрел мина над вратата. 

 В 69-та минута и Серхио Енрич стреля опасно към вратата на Хетафе, но вратарят се намеси и изби. В последната минута на продължението и мадридчани изпуснаха чисто положение, за да може този мач да свърши без победител. 

След тази развръзка Хетафе остава седми с 20 точки, докато Ейбар има само две по-малко, но е доста по-назад в класирането.