В мачове от 12-ия кръг на Примера дивизион тимовете на Ейбар и Райо Валекано спечелиха домакински победи съответно срещу Хетафе и Гранада.

Ейбар откри резултата в 16-ата минута с попадение на Енрич, но шест минути по-късно Виктор Ромеро Родригес изравни.

Отново Енрич се разписа за 2:1 в 29-ата минута, а в 61-ата минута Суарес от гостите беше изгонен с директен червен картон, а Перес направи 3:1 с попадение от дузпа.

Райо се справи трудно с Гранада, а резултатът беше 2:1. Хави Гера набързо реализира два бързи гола в 3-ата и 10-ата минута. Зе Кастро беше изгонен от състава на домакините в 20-ата минута за втори жълт картон, но гостите съумюха да стигнат само до почетна загуба, след като Бабин се разписа в 53-ата минута на срещата.

В класирането Ейбар е на 6-ото място с 19 точки, Райо е на 10-о с 13 точки, Хетафе е на 16-ата позиция с 10 точки, а Гранада е в зоната на изпадащите с актив от 7.

Малага допусна домакинско поражение от състава на Бетис с 0:1. Победното попадение за севилци отбеляза Рубен Кастро в 64-ата минута на двубоя. След успеха Бетис е на 9-ото място с актив от 15 точки, а Малага е много близо до зоната на изпадащите с актив от 9.