Приятната изненада в испанския елит през този сезон Гранада продължава да затъва. След като в един момент тимът беше дори начело на класирането, сега допусна поредна грешна стъпка, при това срещу непретенциозен съперник, падайки у дома от Леванте с 1:2. 

Рубен Рочина даде аванс на гостите от Валенсия в началото на втората част, но само броени минути след това негово попадение Дарвин Мачис, който беше влязъл като резерва малко преди това, възстанови равенството. Всичко се реши в последната минута на редовното време, когато македонският национал Енис Барди донесе трите точки за Леванте.  

Въпреки че нямаше попадения, първата част предложи доста интересни моменти. Първият от тях дойде след четвърт час игра, когато Карлос Нева от състава на домакините беше изведен сам срещу вратаря, но ударът му беше отразен. 

Гранада беше близо до гола и в 24-та минута, когато Карлос Фернандес стреля опасно с глава, но пак стражът на валенсианци беше на мястото си и се намеси великолепно. Но и гостите показаха, че не са дошли, за да са боксова круша, а доказателствата за това се появиха в края на частта. 

Рубен Рочина пропиля първата възможност за Леванте в 39-та минута, когато стреля прекрасно до дясната греда, но с последни сили вратарят на домакините изби. Хосе Моралес пък тресна гредата на Гранада в 41-та минута и така в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. 

То обаче не се задържа дълго след подновяването на играта. В 55-та минута Рубен Рочина получи страхотна топка пред наказателното поле, нагласи си я и я изпрати неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратаря за 1:0 в полза на Леванте. 

Но отговорът на Гранада беше светкавичен. Само пет минути след това Валтер Диас центрира великолепно и сложи топката на главата на Дарвин Мачис, който щеше да влезе с нея в мрежата с мощния си изстрел - 1:1. 

Последваха равностойни минути и сякаш равенството устройваше и двата тима. Но тогава дойде последната минута, когато Енис Барди от състава на Леванте изстреля истински снаряд от над 20 метра и препарира вратаря на домакините, за да прати трите точки във Валенсия. 

Така Леванте сложи край на серията от две поредни загуби и вече има 23 точки в актива си, с които се отдалечи още повече от опасната зона. Гранада е на 9-та позиция със само точка повече от днешния си съперник, но и в много лоша серия, която изтри хубавите впечатления от началото на кампанията.