Леганес се наложи с 3:2 у дома над Бетис в мач от последния кръг на испанската Ла Лига. Домакините играха с човек по-малко от 23-ата минута, но това не им попречи да осъществят пълен обрат в срещата на "Бутарке". 

Така или иначе Бетис вече си бе осигурил място в Лига Европа, но все пак изгуби 6.23 милиона евро, тъй като остана 6-и в класирането, макар да има равен брой точки с Виляреал - 60. Леганес пък твърдо заема 17-ата позиция с 43 точки и няма шанс да бъде изместен, макар да се намира близо до зоната на изпадащите.

В 21-ата минута гостите откриха резултата. Джоел Кембъл бе точен за Бетис, но останаха съмнения за засада. Две минути по-късно Диего Рико си изкара втори жълт картон и по този начин остави тима си с 10 на терена до края на срещата. 

Пет минути по-късно Димитриос Сиовас изравни след лошо изчистена топка при корнер от страна на гостите. 

В 64-ата Жорди Амат буквално подари топката на Мигел Гереро, който намери отлични Хосе Аранхо за 2:1. 

В 76-ата Антонио Санабрия бе точен за 2:2 след центриране в наказателнтото поле на Кембъл. Три минути бяха нужни на домакините да достигнат до пълния обрат в срещата като в герой за Леганес се превърна Нордин Амбрабат, който намери мрежата след рикошет.