Атлетик Билбао прекъсна лошата серия от 4 мача без успех, след като се наложи с 2:0 над Бетис в двубоя от 36-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за успеха на баските бяха дело на Айтор Адурис и Икер Муняин, които реализираха през втората част.  

Със спечелените точки Атлетик събра 43 на 13-о място. Бетис остана пети с 59.

Първото полувреме премина при ярка доминация от страна на Билбао. Домакините започнаха уверено и в 27-ата минута Иняки Уилямс отправи мощна тупалка, разтресла напречната греда. Само три минути след това Айтор Адурис вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради маркирана засада.

В края на полувремето Микел Рико излезе на чиста позиция, но напречната греда отново спаси гостите.

След почивката превъзходството на Атлетик бе материализирано. В 76-ата минута след центриране отдясно, Икер Муняин намери добре топката и засече от близо в мрежата на Бетис за 1:0.

Последваха силни минути за Бетис. В 86-ата минута Фабиан Руис се озова на стрелкова позиция и шутира от дистанция, но Кепа Арисабала изпъкна с марково спасяване. Марк Бартра също опита късмета си, само две минути след това, но стражът на баските отново бе на мястото си. В 89-ата минута попадение на Рубен Кастро не бе зачетено заради засада.

В първата минута на добавеното време на двубоя, Атлетик Билбао нанесе своя окончателен удар. При чудесна атака отдясно, Уилямс центрира по земя към Адурис, който елегантно засече в мрежата за крайното 2:0.