Отборът на Бетис победи Малага с 2:1 в среща от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион. С успеха Бетис събра 59 точки на петото място във вренното класиране и си осигури място в евротурнирите през следващия сезон.

Футболистите на Реал Бетис вече осми пореден мач не допускат поражение в испанския шампионат.

Малага пък остава на дъното във временното класиране в Примера дивисион, на 20-о място с едва 20 точки в актива си.

Домакините бяха близо да открият резултата в 18-ата минута на двубоя, когато Антонио Бараган удари греда. Само две минути по-късно обаче, в 20-ата гостите поведоха. Юсеф Ел- Несири бе изведен отлично и реализира за 1:0 за Малага.

Бетис успя да изравни 4 минути след като получи гол. В 24-ата минута от грешка в защитата на гостите се възползва Риза Дурмиси, който изравни за 1:1 с точно попадение.

Бетис пропусна нова възможност в 30-ата минута. Хави Гарсия стреля опасно с глава, но прати топката над вратата. Десетина минути по-късно Ел-Несири вкара топката в мрежата на Малага, но попадението не бе зачетено заради засада.

Победният гол падна в 73-ата минута на мача. Фабиан Руис получи добър пас и отбеляза второто попадение за домакините с красив удар, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Малага.