Бившият агент на френския национал Набил Фекир – Жан-Пиер Берне се счете за длъжен да хвърли повече светлина защо миналото лято трансферът на футболиста в Ливърпул пропадна в последния момент.

Не толкова отдавна 26-годишният Фекир за пореден път се върна към темата и заяви, че няма истина във версията, че се е провалил на медицинските прегледи. За осуетяването на почти сключената сделка сегашния футболист на Бетис обвини единствено мърсисайдци.

Лион драстично смъкна цената на Фекир

В резултат на това плеймейкърът напусна родния Олимпик Лион не така, както го бе очаквал – преминавайки в испанския средняк срещу 17 милиона паунда през юли. А само година по-рано Ливърпул се беше договорил да плати близо 70 милиона паунда за услугите му.

Показателен е фактът, че през април тази година Берне и Фекир прекратиха своите взаимоотношения, а сега агентът даде наистина необикновено интервю пред Canal+. „Набил беше приоритет за Ливърпул. Работих 4 месеца по тази сделка с представителите на Ливърпул, с Юрген Клоп, Жан-Мишел Олас (президентът на Лион – б.р.). Всичко бе готово”, коментира Берне.

Във Франция "разковаха" Фекир: Има причина да не е в топ клуб

„Набил вече беше напълно запознат с бъдещия му договор, по силата на който щеше да получи 45 милиона евро за 5-годишен период. А в деня, когато трябваше да подпишем, в Рамбуйе, видяхме да пристигат един адвокат и шуреят на Набил, който каза: „Спрете всичко, преговорите трябва да започнат отначало.”

„Беше сюрреалистично. Помислихме, че сме в някакъв филм на Уолт Дисни.”

Миналия месец Фекир заяви, че са се изговорили много лъжи във връзка с неговото семейство покрай тази история. Факт е обаче, че едно от условията на халфа да премине в Бетис бе да вземе със себе си и своя брат Ясин, който сега играе като преотстъпен в третодивизионния Гихуело. Берне обаче беше много директен в мнението си защо трансферът в Ливърпул е пропаднал. „Шуреят на Набил Фекир изведнъж започна да действа като негов агент. Той искаше комисионна, всички знаят, че това е модерно в наши дни. Фекир пък сякаш се носеше върху облак, изглеждаше ми напълно променен. Дори не поздрави представителите на Ливърпул”, разказа агентът.

Защо Фекир избра Бетис? Отговорът ще ви учуди

„Той се появи след медицинските прегледи, всички се гледаха един друг. Хората от Ливърпул се чудеха къде се намират, а аз се чувствах ужасно засрамен”, добави Берне.