Бележитият френски национал от близкото минало Вили Саньол доста сериозно разкритикува звездата на Олимпик Лион Набил Фекир. Според 5-кратния шампион на Германия има много логична причина, поради която френският плеймейкър е подминаван от големите европейски клубове.

25-годишният футболист не крие амбициите си това лято най-сетне да реализира мечтан трансфер зад граница, където да подсили тим, който е способен да диктува футболната мода в Европа. Преди 12 месеца Фекир беше изключително близо до преминаване в Ливърпул, като дори изтекоха негови кадри с фланелката на „червените”. В крайна сметка тревожни резултати от медицинските тестове отказаха мърсисайдци от идеята да привлекат офанзивния играч.

Донякъде логично кампания 2018/2019 не беше чак толкова силна за Фекир, който в 39 официални мача отбеляза 12 гола и даде 9 асистенции. За сравнение през 2017/2018 в 40 срещи той вкара 23 попадения и подаде 8 голови паса.

Саньол се изказа доста критично както за уменията на Фекир, така и за откритото му желание да реализира трансфер. „Те трябва да му отнемат лентата и да го забият на пейката, ако той повече не желае да играе. Лион направи същото и с Йон Гуркюф преди време”, заяви 42-годишният французин.

„Фекир е твърде непостоянен в изявите си и това охлади интереса на големите клубове към него. Те искат играчи, които са способни да бъдат 8 от 10 през цялото време. Фекир не е такъв футболист”, заключи Саньол.