Бразилският ас на Барселона Дани Алвеш може да е с изтичащ договор през лятото, но определено не може да се оплаче от интерес към себе си. Ясно е само, че ще се уреди с много изгоден контракт, защото битката за подписа му е ожесточена. 

Според информация на медиите от Испания и Англия, цели седем тима са готови да наддават, за да го имат в състава си. Това са Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Интер, Ювентус, Пари Сен Жермен, Борусия Дортмунд и досегашният му клуб. 

Това наддаване означава, че играчът, който скоро ще навърши 32 години, със сигурност ще се уреди с много добри лични условия. Очаква се в близките седмици да има яснота къде ще продължи кариерата му. 

Бразилският ас вече обяви, че очаква първо да говори с каталунците. Това трябва да стане още в дните до края на месеца. Желанието на наставника Луис Енрике е за двугодишен договор, докато Алвеш иска да подпише за три години и това е пречката към момента. 

Ако нещата с Барса не се получат, едва тогава десният защитник ще се ориентира към другите опции. Той дойде на "Камп Ноу" през 2009 г. за 30 млн. евро и веднага се утвърди като основна фигура в състава.