Даниел Алвеш иска да изслуша последната оферта, която Барселона ще отправи към него през следващата седмица и едва след това ще вземе решение къде ще продължи кариерата му.

Договорът на бразилеца с каталунския клуб изтича на 30-и юни, след което той може да напусне отбора със свобоен трансфер.

Алвеш можеше още от януари да започне да води преговори с други отбори и дори да подпише предварителен договор. Той обаче е категоричен, че иска да остане на „Камп Ноу“ и ще вземе решение относно своето бъдеще едва, след като чуе последната оферта на ръководството на Барселона към него.

Решаващата част от преговорите между двете страни се очакват да стартират след Ел Класико, което е в неделя на „Камп Ноу“.

Барселона до този момент бе склонен да продължи договора на Даниел Алвеш само с една година, но ръководството на клуба вече е променило плановете си и е готово да предложи договор за 1+1 година на десния бек. Продължаването на контракта с още една година ще зависи от изиграните мачове през следващия сезон от бразилеца.