Агентът на Ален Халилович, Зоран Стоядинович бе категоричен, че Барселона няма никакво намерение да продава хърватския футболист. 19-годишният футболист и през следващия сезон ще бъде преотстъпен от каталунците, като все още не е решено на кой отбор.

„Това, за което сме разговаряли с ръководството на Барселона е, че Ален отново ще бъде преотстъпен и през следващия сезон. Все още не е взето решение в кой отбор, но трябва да сме наясно, че е много рано да взимаме подобни решения. Все още не е завършил настоящия сезон“, коментира Стоядинович в интервю за радио „COPE Asturias“.

„Барселона в нито един момент не е планирал продажбата на Ален. Имам уверението, че лично Луис Енрике следи развитието на Халилович и е много доволен от неговото представяне до този момент от шампионата. Ален влиза в плановете на Енрике. Все още обаче е рано да се завърне на „Камп Ноу“. Обединени сме около мнението, че е добре за неговото развитие и през следващия сезон да играе под наем, за да може да натрупа още игрови опит“, добави агентът на играча.

Много е вероятно Барселона да се опита да даде Халилович под наем през следващия сезон на отбор с по-големи амбиции. В момента хърватинът играе в Спортинг Хихон, който се бори за своето оцеляване в Примера дивисион.

Ален Халилович има 29 мача до този момент от сезона, като е отбелязал 5 гола и е направил 5 асистенции.