Ръководството на Валенсия се очаква в близките седмици да започне преговори с Барселона за хърватския футболист Ален Халилович, твърди „Mundo Deportivo“. Според информацията, „прилепите“ проявяват много голям интерес към полузащитника.

Халилович през този сезон играе под наем в Спортинг Хихон и прави изключително добро впечатление със силните си изяви. Той има 28 мача от началото на кампанията, като е вкарал 3 гола и е направил 3 асистенции.

Барселона не изглежда склонен да продаде Халилович и при всички положения в преговорите с Валенсия основата тема ще бъде футболистът да бъде изпратен на „Местая“ под наем.

Каталунците вече са информирали Халилович за намерението им да го изпратят да трупа опит в друг отбор и през следващия сезон.

Луис Енрике вижда голям потенциал в хърватския младок, но е наясно, че на него му трябва много игрова практика, за да може впоследствие да се наложи в Барселона.

Според „Mundo Deportivo“, не е изключено Барселона да се съгласи дори да продаде Халилович на Валенсия за сумата от 12 милиона евро, но каталунците ще искат да бъде записана клауза, която ще им позволява да си върнат играча.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS