Ръководството на Валенсия си постави амбициозната задача да убеди Барселона за трансфера на Ален Халилович. „Прилепите“ искат да се подсилят с 19-годишния талант, който остави чудесни впечатления с изявите си за Спортинг Хихон.

Хърватският национал подписа с Барселона през 2014 година, като първо изкара един сезон във втория отбор. Преди началото на настоящата кампания по силата на договора между страните, той се озова директно в първия тим, като веднага бе преотстъпен на Спортинг.

Там той записа 20 мача в Ла Лига до този момент, като в 8 от тях беше титуляр. Активът му в тези срещи е 3 гола и 3 асистенции.

Предвид очертаващата се раздяла със Софиан Фегули, Валенсия желае да подсили атакуващото си звено и вижда Халилович като идеалната алтернатива. Според каталунското издание „Спорт“ „лос че“ вече са осъществили контакт с футболиста, като са му обещали далеч повече игрови минути, отколкото той би записал при „блаугранас“. Валенсианци са поискали от него хубаво да помисили за развитието си.

По-трудният момент за тях със сигурност ще бъде диалогът с Барселона. Те ще се опитат да договорят пълно придобиване правата на Халилович, като ще предложат на каталунците клауза за обратно откупуване при преференциална цена.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS