Барселона няма да може да разчита на резервния си вратар Пинто във финала на Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед на 28 май в Лондон.

УЕФА наказа стража да не играе в 3 мача, след като се сби с хора от щаба на Реал Мадрид по време на първия полуфинал от ШЛ преди десетина дни.

Пинто вече изтърпя една среща от санкцията си, след като пропусна реванша срещу Реал на Ноу Камп във вторник. Другият двубой, в който със сигурност няма да играе е този срещу Юнайтед, а третият може да бъде евентуалният финал за Суперкупата на Европа, ако Барса успее да триумфира с титлата в сблъсъка на Уембли.

Така за финала на Шампионската лига Хосеп Гуардиола ще има на разположение титулярния си страж Виктор Валдес, а негова резерва срещу червените дяволи ще бъде 21-годишният Ойер Оласабал, който все още няма записан мач официален мач с първия тим на Барселона.

Защитникът на Реал Мадрид Пепе пък бе наказан от УЕФА за 1 мач за грубото влизане в краката на Дани Алвеш в първия полуфинал срещу каталунците. Португалецът вече изтърпя санкцията си по време на гостуването на Ноу Камп в реванша и ще е на линия за първия мач на белия балет в ШЛ през новия сезон.