Отборите на Атлетик Билбао, Селта и Лас Палмас се класираха за четвъртфиналите на турнира за Купата на Краля в Испания. Атлетик Билбао победи Виляреал с 1:0 като гост във втория двубой от осминафиналите и с общ резултат 4:2 продължават в следващата фаза.

Гостите имаха превъзходство в двубоя, а победният гол на Атлетик Билбао бе дело на Иняки Уилямс с 21-ата минута.

Селта победи Кадис с 2:0 в друга среща от осминафиналите и с общ резултат 5:0 също се класира за Топ 8 в турнира. За домакините точни бяха Джон Гуидети от дузпа в 35-ата минута и Деян Дражич в 77-ата минута. Футболистите на Селта владееха инициативата и успяха да оползотворят надмощието си с две попадения.

Лас Палмас и Ейбар си вкараха пет гола в реванша от осминафиналите, но успехът бе за Лас Палмас, който победи с 3:2 и с общ резултат 6:4 се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля. Домакините поведоха благодарение на автогола на Давид Хунка в 43-ата минута.

Ейбар изравни и успя да поведе в рамките на две минути. В 52-ата Борха Екиза вкара за 1:1, а в 53-ата Серхи Енрих даде преднина на Ейбар за 2:1.

Нови шест минути по-късно Момо върна равенството, реализирайки за 2:2 в 59-ата минута, а в 83-ата Давид Гарсия сложи точка на спора с гол за 3:2 за Лас Палмас.