Атлетик Билбао продължава да се катери в класирането на Примера дивисион. Баските изпревариха Севиля след победа у дома над борещия се за оцеляване Райо Валекано. Те надделяха с минималното, но напълно достатъчно 1:0. 

Единственото попадение падна след почивката, а негов автор беше Иняки Уилямс. Въпреки многото шансове до края, повече голове не паднаха и така публиката на "Сан Мамес" се зарадва на трите точки. 

Иначе още от самото начало мачът предложи много ситуации и пред двете врати. Икер Муниаин изпусна за Атлетик в 8-та минута, а в ответната атака Хави Гера на два пъти не можа да се разпише за гостите от столицата при невероятни възможности. Вратарят Горка Ираисос беше на мястото си и отрази. 

Това бяха най-чистите ситуации до почивката, но и след нея имаше още доста. Иняки Уилямс и Раул Гарсия изпуснаха страхотни възможности за тима от Билбао, а Пабло Ернандес не беше точен за Райо. 

Гостите дори стигнаха до попадение на Мику в 60-та минута, но то беше отменено заради засада. И само две минути по-късно последва отговорът на баските, които тогава реализираха единственото попадение. 

Тогава при една бърза атака Раул Гарсия намери Иняки Уилямс на границата на наказателното поле и той изстреля невероятен шут, който не остави шансове на вратаря на "пчеличките", за да отбележи за 1:0. 

До края всички шансове бяха за гостите. Хави Гера в 71-та, Мику в 73-та и отново Хави Гера в 85-та минути изпуснаха невероятни възможности, а вратарят Горка Ираисос обра овациите с изявите си. 

В продължението на мача и Манучо с глава можеше да донесе хикса на Райо, но топката мина на милиметри встрани от вратата и така в крайна сметка баските се поздравиха с измъчената победа. 

Така те вече са на шестата позиция с 51 точки, на три пред Севиля и на една зад Селта, но на цели 9 от зона Шампионска лига. Райо Валекано остава 16-и с 31 точки, с три повече от последния под чертата на изпадащите.