Отборът на Севиля демонстрира за пореден път, че стане ли дума за Лига Европа, рядко някой може да се опре на андалусийци. Тимът на постигна победа с 2:1 над Атлетик в Билбао в испанското дерби на четвъртфиналите в турнира и по този начин се приближи максимално близо до място в полуфиналите и продължаване на защитата на трофея.

Първата опасност в Билбао бе за гостите в 23-ата минута като до гола близо бе Евер Банега, чийто мощен изстрел бе спасен блестящо от Яго Ерерин. След половин час игра Иняки Уилямс стреля от близо, но класа демонстрира и стражът на гостите Давид Сориа.

Само 3 минути по-късно Севиля пропусна великолепен шанс за попадение. Виктор Витоло бе изведен отлично, но ударът му бе спасен блестящо от Ерерин.

Последните минути на полувремето бяха за Билбао като домакините пропуснаха на два пъти чрез Ариц Адурис, който уцели десния страничен стълб и чрез Икер Муниаин, чийто опит бе избит от отбраната на Севиля.

След многото пропуски през първата част, само 3 минути след подновяването на играта през втората част падна и първият гол в мача. Домакините поведоха, след като центриране на Муниаин бе засечено от Ариц Адурис, който с глава реализира за 1:0.

Авансът на Билбао обаче не се задържа дълго, а затова главната вина бе на Муниаин, който в 55-ата минута сбърка грубо в отбрана при опит за пас към своя вратар. Евер Банега открадна топката и я подаде към Тимоти Колоджейчак, за когото не бе проблем да вкара в опразнената врата.

След изравнителния гол последваха близо 30 по-спокойни минути без положения пред двете врати. 7 минути преди края обаче Севиля нанесе решителния си удар. Кевин Гамейро пусна великолепен пас в коридор за Висент Ибора, който само леко отклони, така че да отправи топката във вратата за крайното 2:1.

Реваншът в Севиля е в четвъртък, 14 април.