Договорът на румънския бранител Кристиан Киву с Интер официално беше прекратен днес. Това беше обявено на официалния сайт на "нерадзурите".

Защитникът беше обвързан само до края на сезона, но след разговор с ръководството, двете страни са се разбрали да бъде прекратен три месеца по-рано.

Киву спира въобще с футбола. 33-годишният румънец страда от контузия в крака, заради която не е играл от доста време насам.

"Искаме да благодарим на Кристиан за професионализма през последните седем години. Той ще бъде запомнен като един от най-славните играчи в историята ни", написаха на сайта на клуба.

Самият футболист също изрази благодарността си не само на Интер, но и на всички клубове, в които е играл. Освен Интер, той е носил екипите на Аякс, Рома и Университатя Крайова.

"Искам да благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха през годините. Уверявам ги, че съм оставял сърцето си във всеки мач за всеки тим, чийто цветове съм защитавал.

Благодаря и на баща си и се надявам да е доволен от човека, в който се превърнах. На него му казвам - свърши една голяма част от младостта ми, сега предстои остатъкът от живота ми", заяви емоционално Киву.