Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Серхио Ромеро стана център на внимание след инцидент на трибуните след Суперкласикото между Ривър Плейт и Бока Хуниорс. Ситуацията избухна след последния съдийски сигнал, когато Ромеро нахлу на трибуните на стадиона.

Мачът завърши с победа за Ривър Плейт с 1:0, след като единственият гол беше отбелязан от Мануел Лансини в 20-ата минута. Възможността за равенство беше пропусната, когато гол на Милтън Хименес в добавеното време беше отменен заради игра с ръка.

След края на срещата, на трибуните на стадиона се разрази хаос, когато Ромеро, видимо разочарован, влезе в тунела. Викове и хвърляне на предмети последваха, като вратарят не успя да остане безучастен и се върна и започна саморазправа с феновете. Въпреки опитите на част от феновете да успокоят обстановката, ситуацията ескалира, което наложи намесата на играчи и персонал, за да се предотвратят по-сериозни инциденти.

В крайна сметка конфликтът беше овладян, но не без последици. Ситуацията подчерта каква енергия и страсти предизвиква Суперкласико.

Gulliver/GettyImages
18 снимки