Защитникът на Ливърпул Глен Джонсън заяви, че „червените” ще претърпят истинска катастрофа, ако в сряда не успят да победят Лион в Шампионската лига и отпаднат от надпреварата.

Ливърпул сериозно изостава в борбата за титлата в Англия, след като в събота претърпя тежка загуба от Фулъм с 1:3, която бе пета за тима от началото на кампанията във Висшата лига.

В Шампионската лига тимът на Бенитес също не се представя според очакванията и записа две поредни поражения съответно от Фиорентина и Лион. През седмицата Ливърпул гостува във Франция, където трябва да постигне задължителна победа, за да запази шансове за класиране в следващата фаза на турнира.

„Ще бъде истинска катастрофа за клуб от ранга на Ливърпул да не се класира за фазата на елиминациите. В момента обаче не мислим за това”, заяви Глен Джонсън,

„Трябва да вярваме, че можем да го направим. Не искаме и да мислим за Лига Европа. Това не би било никаква утеха за нас. Това не е наша цел, нито попада в плановете ни. Ние искаме да бъдем в Шампионската лига. Това е една от причините всички футболисти да искат да играят за голям отбор”, каза още десният бек на „червените”.

„Искам да спечеля този турнир с Ливърпул. Не искам обаче да глеам твърде напред, тъй като самите ние си направихме трудна ситуацията с последните си два мача в групата. На хартия трябва да спечелим тази група. Шампионската лига е важна за нас точно толкова, колкото и първенството в Англия.”, сподели Джонсън.