Играчите на РБ Лайпциг са сред най-щастливите в кръга от Бундеслигата. Те стигнаха до позиция в Топ 3 на класирането, след като изковаха труден успех над последния в класирането Нюрнберг като гости с 1:0. 

Лукас Клостерман реализира единственото попадение преди почивката, но преди това гостите трябваше да треперят, защото в началото на мача беше дадена дузпа срещу тях, която обаче Хано Беренс пропиля с лека ръка. 

Иначе този мач започна двуостро, а първата опасна ситуация беше именно за домакините. Те получиха дузпа след десет минути игра, когато беше дадено нарушение срещу Хано Беренс на ръба на наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката, но прати топката в напречната греда и статуквото остана непроменено. 

Първият добър шанс за "биковете" дойде в 26-та минута, когато Кевин Кампъл получи топката пред наказателното поле и стреля мощно, но вратарят изби в корнер. Малко след това отново гостите имаха още една възможност да открият. 

В 37-та минута Марсел Халщенберг стреля силно от пряк свободен удар, но топката, която летеше към долния десен ъгъл, беше избита с вещина от вратаря. Но малко след това най-после статуквото беше променено. 

В 40-та минута Ибрахима Конате намери около границата на наказателното поле Лукас Клостерман, който с мощен шут най-накрая прониза мрежата и даде аванс на РБ Лайпциг. Така при 1:0 дойде и почивката в този мач. 

След нея и двата тима имаха интересни ситуации, но така и не успяха да се разпишат от тях. Кевин Кампъл и Марсел Забицер изпуснаха за гостите, докато Хано Беренс и Микаел Ишак не успяха да се разпишат за Нюрнберг и да донесат поне точка за тима си. 

След тази развръзка РБ Лайпциг събра 45 точки на третата позиция, макар все още да може да бъде изместен от нея от Борусия Мьонхенгладбах, който обаче играе с Байерн. Нюрнберг остава последен с 13 точки и спасителният бряг е вече на 8 точки и изпадането изглежда все по-вероятно. 

Резултати от ранните съботни мачове в Бундеслигата: 

Байер Леверкузен - Фрайбург 2:0

Херта - Майнц 2:1

Нюрнберг - РБ Лайпциг 0:1

Шалке - Фортуна Дюселдорф 0:4

Айнтрахт - Хофенхайм 3:2