Нюрнберг, в който играе бившият ас на Лудогорец Върджил Мисиджан, продължава със свободното падане в Бундеслигата. Тимът се издъни и в домакинството на Волфсбург, като падна с 0:2 и няма успех от края на септември насам. 

Даниел Гинчек донесе трите точки на "вълците" с попадението си малко преди изтичането на час игра. Малко преди края пък домакините вкараха топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада и така всичко приключи. В последната секунда Йосип Брекало само оформи крайния резултат, но всичко беше ясно. 

Първото положение в мача беше за гостите. Още в 11-та минута Даниел Гинчек получи страхотен пас по земя в наказателното поле и изстреля страхотен шут, но топката беше отразена от вратаря, преди да влезе в долния му десен ъгъл. 

Мисиджан имаше шанс да открие за Нюрнберг малко по-късно, но не успя да намери целта. Най-чистото положение за домакините преди почивката обаче пропиля Ондрей Петрак в 41-та минута, чийто мощен удар от наказателното поле мина над вратата. 

Така почивката дойде при нулево равенство, но те не се запази още дълго. Мисиджан пропиля страхотен шанс в 56-та минута, когато си извоюва позиция в наказателното поле след хубав финт, но ударът му мина на сантиметри от дясната греда. 

Само две минути след това Волфсбург нанесе своя удар. Първо Вут Вигхорст стреля от близка дистанция, но тресна гредата. В следващата атака Максимилиан Арнолд намери с хубав пас Даниел Гинчек в половината на съперника, той напредна и с хубав финт преодоля двама защитници, за да си извоюва хубава позиция срещу вратаря, от която безпощадно да го прониже за решаващия гол в мача. 

Последва натиск на домакините, но той беше безплоден. Те все пак стигнаха до попадение чрез Адам Зреляк в 87-та минута, но то беше отменено след намесата на системата ВАР, като се оказа, че е бил в засада и така статуковото се запази.

Но не за дълго. Защото в последната секунда на продължението и Йосип Брекало се разписа за "вълците", за да сложи окончателно точка на спора и да подпечата трите точки за тима си. След тази развръзка Волфсбург събра 22 точки и мечтае за място в Европа, докато Нюрнберг остава с 11 и е в зоната за бараж за оцеляване след края на сезона.