Отборът на Волфсбург победи като гост Хановер 96 с 2:0 и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Германия. Победата не дойде лесно, домакините бяха близо до изравняване на няколко пъти, а вторият гол за гостите падна в добавеното време на мача. За Волфсбург се разписаха Адмир Мехмеди в 20-ата минута и Воут Вегхорст в 93-ата.

Гостите взеха гол аванс през първото полувреме. Адмир Мехмеди бе точен в 20-ата минута, възползвайки се от грешка в защитата на домакините и със страхотен удар даде преднина на Волфсбург в битката за класиране на осминафиналите в турнира.

Иначе още в 10-ата минута футболистите на Ханофер 96 имаха шанс да поведат, но Хендрик Вейдант не успя да се разпише.

Пет минути по-късно Максимилиан Арнолд застраши вратата на домакините, но ударът му не бе достатъчно добър.

След попадението на Мехмеди, Хановер опита да върне равенството и имаше няколко възможности, но не сполучи. Гостите също имаха шансове за втори гол, но резултатът остана 0:1 до почивката.

В 29-ата минута Адмир Мехмеди опита удар от малък ъгъл в наказателното поле, но защитата на домакините се справи.

На два пъти в края на полувремето Хановер бе близо до попадение. В 44-ата Тукама Асано не успя да преодолее Коен Кастеелс, а малко по-късно Ихлас Бебу стреля над вратата на съперника.

В първите минути на второто полувреме и двата състава организираха опасни атаки, като първо в 55-ата късметът не бе на страната на домакините. Минута по-късно Жером Русийон пък не успя да увеличи аванса на своя тим.

Влезлият като резерва Боби Ууд стреля встрани от вратата на Волфсбург в 68-ата минута, а след това и Генки Харагучи пропусна шанс за Хановер 96.

Домакините продължиха да опитват да стигнат до равенството, като в 78-ата минута Хендрик Вейдант също не сполучи.

Волфсбуг можеше да сложи край на интригата и по-рано, но едва в добавеното време Воут Вегхорст се разписа за 2:0 за гостите и подпечата класирането в следващия етап на турнира.

Заключителните моменти бяха изпълнени с напрежение, като домакините имаха и претенции за дузпа, но така и не успяха да стигнат до гол във вратата на Волфсбург.

В други срещи от 1/16-финалите:

Хеми Лайпциг – Падерборн 0:3

Улм – Фортуна Дюселдорф 1:5

Дармщат – Херта Берлин 0:2