Германският хегемон Байерн Мюнхен записа втора поредна победа в Бундеслигата. Тя дойде в домакинството на Нюрнберг и беше комфортна и убедителна - 3:0. Така баварците излязоха втори в класирането, макар преди да са се изиграли всички мачове в кръга. 

Отново Роберт Левандовски се отличи с голмайсторските си умения, като наниза две попадения, а едно добави и ветеранът Франк Рибери. Това беше напълно достатъчно за момчетата на Нико Ковач и те доиграха мача в спокойно темпо. 

Мачът започна с натиск на домакините и не им се наложи да чакат много преди да открият резултата. Това се случи още в 9-та минута, когато Роберт Левандовски засече с глава от вратарското поле центриране на Йосуа Кимих от корнер. 

Баварците продължиха да играят по-комбинативно и атакуващо и успяха да подпечатат успеха си още преди да са изминали 30 минути от началото на мача. В 27-та минута Леон Горецка изстреля мощен шут от дистанция, топката срещна горната греда, но се върна на крака на Лева, който не сбърка - 2:0. 

При този резултат дойде и почивката, макар че имаше още интересни ситуации през първото полувреме и всички те бяха пред вратата на Нюрнберг. Томас Мюлер не беше точен, а Левандовски не успя да оформи хеттрика си и така почивката дойде при 2:0. 

Но скоро след подновяването на играта всичко окончателно приключи като интрига. В 56-та минута резултатът набъбна на 3:0 и вече на всички беше ясно, че Нюрнберг няма съпротивителните сили да стигне не само до частичен обрат, но дори и до почетен гол. 

Тогава вратарят Фабиан Бредлов изби нескопосано една топка и тя даде старт на голова атака за баварците. Последва удар на Серж Гнабри, но той беше избит от стража. Топката стигна до Франк Рибери, който я мушна в мрежата през краката на Бредлов и оформи класиката. 

До края на мача Байерн се забавляваше и правеше шоу за феновете си на "Алианц Арена". Йосуа Кимих, Кингсли Коман и Серж Гнабри изпуснаха да направят победата на тима си и още по-убедителна, но това не беше от значение, защото трите точки останаха в Мюнхен. 

След тази развръзка Байерн събра 27 точки на втората позиция, на девет зад лидера Борусия Дортмунд и полека-лека се изкачва нагоре в таблицата. Нюрнберг остава с 11 точки и е в опасната зона, макар и на мястото за баражи за оцеляване. 

Резултати от ранните съботни мачове в Бундеслигата: 

Байер Леверкузен - Аугсбург 1:0

Байерн - Нюрнберг 3:0

Фрайбург - РБ Лайпциг 3:0

Волфсбург - Хофенхайм 2:2

Шалке - Борусия Дортмунд 1:2