Отборът на Майнц 05 победи като гост Айнтрахт Франкфурт с 2:0 в двубой от 33-ия кръг на Бундеслигата.

За Айнтрахт това е пети мач без победа в Германия, а Майнц стигна до трите точки след две срещи без победа.

Айнтрахт все още в зона Европа, но заема шестото място с 54 точки, а петият и четвъртият Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах са с по 55. Интересното е, че тимът от Франкфурт гостува на лидера Байерн Мюнхен в последния кръг за сезона в Бундеслигата.

Двете попадения за успеха на гостите бяха дело на нигериеца Антъни Уджах в 53-ата и 57-ата минута.

Иначе в 6-ата минута Дани да Коста получи удобен пас в наказателното поле и стреля, но бе неточен. Три минути по-късно Жан-Филип Гбамен пропусна добра възможност за гостите, а Дани Латца също не успя да преодолее Кевин Трап.

В 18-ата Филип Костич пусна към Анте Ребич, но той прати топката над гредата на Майнц. Пиер Кунде Малонг опита изстрев в 21-ата, но бе блокиран от защитник на Айнтрахт.

Двата гола за гостите паднаха след почивката в рамките на 4 минути. Първо в 53-ата Жан-Филип Матета подаде към Уджах, който от близко разстояние откри резултата за 1:0. В 57-ата минута Гбамен асистира на Антъни Уджах, който покачи на 2:0.

Пак той отправи добър удар в 60-ата минута, но бе неточен.

Джонатан де Гузман не успя да се разпише в 84-ата минута за домакините, а малкопо-късно Филип Костич получи обещаващо подаване, но стреля вдясно от вратата на Майнц.