Майнц 05 и РБ Лайпциг дадоха възможно най-добрия старт на 32-ия кръг в Бундеслигата, завършвайки 3:3 помежду си в прекрасно голово шоу на „Опел Арена”.

Двубоят бе без особено значение и за двата отбора, които на практика доиграват сезона. Лайпциг вече си осигури място в групите на Шампионска лига, а Майнц със сигурност ще завърши в средата на таблицата. Може би и това подпомогна за открития и изпълнен с положения двубой. Все пак гостите от Лайпциг могат да съжаляват повече поради факта, че водеха с 3:1.

Лайпциг започна двубоя по-добре и до 32-ата минута вече бе вкарал два гола чрез малко изненадващ голмайстор в лицето на десния бек Лукас Клостерман. И в двата случая пък асистент бе Тимо Вернер.

В 20-ата минута германският национал получи извеждащ пас и демонстрира отборна игра, подавайки на намиращия се до него Клостерман, за когото не бе проблем да чукне топката в опразнената врата.

12 минути по-късно пък Вернер бе този с извеждащия пас, а бранителят копна топката над вратаря на домакините Флориан Мюлер. Домакините обаче имаха претенции, че преди това е извършено нарушение.

Самият Вернер малко след това бе близо до трети гол. Вместо това обаче в края на полувремето Майнц се върна в мача. Карим Онисиво получи топката на границата на наказателното поле с гръб към вратата, със страхотни движения се измъкна от трима, за да си осигури позиция за стрелба.

Вернер все пак реализира само 4 минути след подновяването на играта. Емил Форсберг проби отляво по атаката и подаде към голаджията на Лайпциг, който финтира Карикол, а след това от удобна позиция нямаше проблем да вкара.

Домакините обаче не се отказаха да търсят нещо повече от мача. В 67=ата минута след центриране от корнер топката стигна до Муса Ниакате, който от няколко метра я прокара през купа от играчи за 2:3.

А в 83-ата Жан-Филип Матета бе изведен очи в очи с Петер Гулаши и с много добре насочен към ъгъла изстрел донесе равенството и точката за своя отбор.

В класирането „биковете” са трети с 65 точки, на 4 зад втория Дортмунд и на цели 11 пред четвъртия Айнтрахт. Майнц пък е 12-и с 37 точки, на 13 точки пред зоната на изпадащите.