Борусия Дортмунд продължава да постига убедителни победи в германския шампионат. В междинния кръг в Бундеслигата вестфалците разбиха с 5:1 силния отбор на Волфсбург, при това като гости. 

Пиер-Емерик Обамеянг наниза две попадения, а по едно добавиха Рафаел Герейро, Усман Дембеле и Лукаш Пишчек, за да оформят погрома. Домакините донякъде върнаха интригата с попадението на Даниел Дидави в началото на втората част, но това беше всичко хубаво за тях. 

Иначе още с началото този мач показа кой ще е господарят на терена. След само четири минути игра гостите поведиха с попадението на Рафаел Герейро, който беше изведен със страхотен пас през половината терен от Марк Бартра. Той остана сам срещу вратаря и с удар в близкия му ъгъл откри резултата. 

При второто попадение в 16-та минута Герейро се превърна в асистент. Той отклони топката с глава след един тъч и на практика изведе в коридор Пиер-Емерик Обамеянг, който с хубав фалцов удар в далечния ъгъл на вратаря удвои преднината на тима си. При този резултат дойде и почивката. 

Домакините върнаха интригата в началото на втората част, когато силен пробив по фланга направи влезлият на почивката Паул Зегин, който центрира в наказателното поле и там Даниел Дидави засече топката в мрежата в 53-та минута за 1:2. Но радостта за "вълците" беше прекалено кратка. 

Само пет минути след това попадение Борусия дръпна отново с два гола аванс. Тогава при една бърза контра Гонсало Кастро беше изведен зад защитата и озовал се сам срещу вратаря реши да пусне на празна врата на Усман Дембеле, който нямаше как да сбърка от тази ситуация - 3:1. 

Само четири минути след това Кастро отново се превърна в асистент. С пас през половината терен той отново беше изведен зад защитата и центрира успоредно на голлинията, където беше Обамеянг и той от няколко метра просто нямаше как да пропусне - 4:1 и точка на спора откъм интрига. 

Но пък имаше достатъчно време за още голове. И още един такъв падна в мрежата на Волфсбург. В 73-та минута Рафаел Герейро центрира от корнер и качи топката на главата на Лукаш Пишчек. Полякът стреля силно и точно и не остави шансове на вратаря, за да оформи погрома - 5:1 за Дортмунд. 

При този резултат дойде и краят на този мач, а след него вестфалците временно излязоха начело с актив от 9 точки, но преди мачовете на преследвачите. Волфсбург остава засега в средата на таблицата със своите 5 точки и ще се надява на по-добри оставащи мачове до края на сезона. 

Ето и резултатите от всички мачове от Бундеслигата във вторник: 

Дармщад - Хофенхайм 1:1

Фрайбург - Хамбургер 1:0

Инголщад - Айнтрахт 0:2

Волфсбург - Борусия Дортмунд 1:5