Борусия Дортмунд не показа никаква милост при визитата си на полския Легия Варшава в първи мач за двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. „Жълто-черните“ от Германия се наложиха с 6:0, а това бе най-малкото, с което се отърва тимът на българския национал Михаил Александров.

Бившият футболист на Лудогорец и ЦСКА започна двубоя на пейката, но се появи на терена в 66-ата минута. Александров не успя да помогне особено на своите, които допуснаха по три гола във всяко едно от полувремената.

Легия се завърна в Шампионската лига след 20-годишно отсъствие. За последно поляците играха в най-комерсиалния клубен турнир през сезон 1995/1996. Привържениците на тима направиха уникална хореография по този повод, която обаче може да доведе до сериозни глоби за клуба заради използваната пиротехника.

Борусия Дортмунд наклони сериозно везните в своя полза още в самото начало. Марио Гьотце изведе своите напред след прекрасен удар с глава след пас на Дембеле от левия фланг. „Жълто-черните“ продължиха да се забавляват на терена и само четвърт част след първия съдийски сигнал нанесоха своя втори удар. Сократис Папастатопулос се възползва отлично от пас на Рафаел Гереро и направи 2:0. Шокирани от втория гол на гостите, футболистите на Легия продължиха да допускат наивни грешки пред своята врата, а в 17-ата минута Бартра наказа поредната такава за 3:0.

Звездата на домакините Мулин имаше най-добрата възможност за гол през първата част, но късметът не бе на негова страна.

Въпреки сериозната преднина, която гостите успяха да вземат още в началото на срещата, футболистите на Борусия продължиха да атакуват, а в последните пет минути на първата част Обамеанг и Дембеле пропуснаха три страхотни шанса да увеличат преднината си.

Нищо обаче не успя да спре „немската машина“ през втората част. Рафаел Гереро продължи головата фиеста за гостите с точен удар в 51-ата минута. Гонзало Кастро и Пиер Емерик Обамеанг оформиха крайния резултат в срещата с два късни гола, с което затвърдиха превъзходството си в мача.

В хода на целия двубоя домакините от Легия успяха да отправят едва три точни удара във вратата на своя противник, докато гостите стреляха точно цели 15 пъти, а в шест от случаите топката премина голлинията.

В другия мач от групата Реал Мадрид победи драматично Спортинг Лисабон с обрат в продължението на срещата.