Борусия Дортмунд написа нова „шестица“ на съперник, като сега жертвата бе гостуващият Дармщадт – 6:0. Мачът бе от третия кръг на Бундеслигата.

Същия резултат записаха през седмицата „жълто-черните“ и в мача от Шампионска лига срещу Легия във Варшава.

Само един гол падна преди почивката, като негов автор стана Кастро в 7-ата минута. Голеадата за Дортмунд бе далеч по-ярка след почивката. Рамос в 48-ата и Пулишич в 54-ата минута покачиха на 3:0. След това беше изгонен Нимайер от Дармщадт, което още повече улесни дортмундци. Нови три попадения вкараха Кастро в 78-ата, Роде в 84-ата и Мор в 88-ата минута.

Байерн бе доста по-скромен, но все пак победи с 3:1 гостуващия му Инголщадт. Лескано от Инголщадт изненадващо откри в 8-ата минута от Лескано, Левандовски бързо изравни в 12-ата. Чаби Алонсо в 51-ата и Рафиня в 84-ата оформиха победата за баварците.

Убедително 4:0 като гост на Хамбургер извоюва Ред Бул Лайпциг. Всички голове паднаха след почивката, а точни бяха Форсберг от дузпа, на два пъти Вернер и в края Зелке.

РБ Лайпциг дори мина на второто място със 7 точки, зад лидера Байерн с 9, а трети е Кьолн също със 7 точки. С по 6 точки в клето следват Дортмунд, Херта и Айнтрахт.

Трети кръг – резултати:

Байерн – Инголщадт 3:1

Борусия Д – Дармщадт 6:0

Хамбургер – РБ Лайпциг 0:4

Айнтрахт – Байер Лев 2:1

Хофенхайм – Волфсбург 0:0