Отборът на Байерн Мюнхен победи РБ Лайпциг с 2:0 в двубой от 10-ия кръг на Бундеслигата. "Баварците" натрупатха 23 точки и оглавиха временното класиране, изпреварвайки допусналия поредна грешка тим на Борусия Дортмунд, който остана с 20.

Тимът на Лайпциг пък заема третата позиция с 19 точки.

Дортмунд с нова грешна стъпка в Бундеслигата

За Байерн това бе трета поредна победа в шампионата след двата хикса, които отборът направи по-рано през сезона. Съставът на РБ Лайпциг пък прекъсна серията си от четири поредни успеха в Бундеслигата.

Лайпциг игра с човек по-малко от 13-ата минута, когато Вили Орбан получи директен червен картон.

За победата на Байерн се разписаха Хамес Родригес в 19-ата и Роберт Левандовски в 38-ата минута. 

Домакините първи стигнаха до добра възможност в мача. Хави Мартинес прати топката близо до лявата греда на вратата на съпернтика в 9-ата минута.

В 13-ата гостите останаха с човек по-малко. Вили Орбан спря с нарушение Ариен Робен, който се откъсваше очи в очи с вратаря. Орбан получи директен червен картон, а реферът използва и състемата за видео повторение, за да вземе окончателно решение за ситуацията.

Малко по-късно Робен отново застраши вратата на РБ Лайпциг, но не успя да преодолее стража на противника. Холандецът обаче намери отлично Хамес Родригес в 19-ата минута и той не сгреши, за да даде преднина от 1:0 за Байерн Мюнхен.

Вторият гол за домакините падна в 38-ата, когато Роберт Левандовски бе изведен добре и възползвайки се от пробойните в защитапа на РБ Лайпциг, вкара за 2:0 за "баварците". През втората част Байерн игра без Левандовски, който бе заменен, тъй като получи разтежение.

Иначе до почивката и Матс Хумелс можеше да се разпише след удар с глава, но пропусна.

През второто полувреме домакините пропуснаха още шансове за ново попадение, но така и не можаха да увеличат аванса си. В 50-ата минута Давид Алаба овладя топката и стреля, но на сантиметри от лявата греда.

Ариен Робен на свой ред пропиля възможност за гол в 71-ата минута, а в 82-ата и Хамес Родригес прати топката над вратата на РБ Лайпциг.

В 90-ата минута Тиаго Алкантара получи удобен пас и стреля опасно с глава, но също бе неточен и резултатът остана 2:0 за Байерн Мюнхен.