Байерн Мюнхен официално привлече талантливия шведски футболист Алекс Тимоси Андерсон. Той е на 16 години и вече подписа своя договор с баварците, който обаче влиза в сила чак на 1 юли 2019 година.

Дотогава юношеският шведски национал ще трупа игрова практика в родния си клуб Хелзингборг, за когото талантът вече има 16 мача и 2 гола в шведската втора лига през този сезон.

След присъединяването си към Байерн се очаква Андерсон да влезе директно в първия отбор на баварците.

Германският колос пребори за подписа на футболиста куп европейски грандове, които имаха интерес към него. Андерсон проведе тренировки и на базата на Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка е предпочел да заиграе в Мюнхен.

"Алекс Тимоси Андерсон е много талантлив футболист. Убедени сме, че той ще намери своя път в Байерн", заяви спортният директор Хасан Салихамиджич. "Докато дойде при нас, той ще продължи да трупа игрова практика в своя роден клуб Хелзингборг и ще се развива в позната обстановка."

Андерсон, който се чувства най-комфортно като централен нападател, има 4 мача и 6 гола за отбора на Швеция до 15 години и 7 мача и 2 гола за този до 16.

Това е и поредният голям талант, когото Байерн привлича в последните месеци. През февруари бе обявен трансферът на Райън Йохансон от Люлсембург. През юни подписа южнокореецът Воо-Жеонг Жеонг, а през август от Фейенорд пристигна Джошуа Зиркзее.