Солиден скандал беляза края на първото полувреме на дербито за Купата на Германия между РБ Лайпциг и Байерн. Двубоят в крайна сметка бе спечелен от баварците след дузпи, но емоциите бяха на ниво през целия двубой.

Байерн оцеля в голяма драма с РБ Лайпциг

В края на първото полувреме една спорна ситуация пък доведе до голям скандал на почивката. Артуро Видал спъна Емил Форсберг на границата на наказателното поле като нарушението продължи в него. Първоначално съдията Феликс Цвайер показа бялата точка, но след консултация с помощниците си промени решението на фаул.

Явно обаче спортният директор на Лайпциг Ралф Рангник е следял повторенията на своя смартфон, а веднага след последния съдийски сигнал за полувремето нахлу бесен на терена с вещественото доказателство, опитвайки се да влезе в ролята на нещо като видео съдия.

Между Рангник и Цвайер обаче се появиха Матс Хумелс и Свен Улрайх, които буквално избутаха шефа на РБ от рефера. Според немските медии скандалът е продължил с пълна сила и в тунела към съблекалните.

"Това не е нормално", заяви след мача Хумелс. "Не мога да си представя, че това е позволено или желано. Казах на господин Рангник, че е неспортменско да покаже това на съдията."

Самият Хумелс бе недоволен от съдийството и най-вече от отсъдената дузпа за съперника през второто полувреме, която също бе много дискусионна.

Рангник опитва да покаже телефона си на Цвайер, Хумелс му пречи

източник: Gulliver/GettyImages