Отборът на Борусия Дортмунд допусна второ поражение от началото на Бундеслигата. При гостуването си на Хановер от десетия кръг, „жълто-черните“ претърпяха загуба с 2:3. Така в трети пореден двубой от шампионата момчетата на Петер Бош не могат да усетят вкуса на победата след 2:3 срещу РБ Лайпциг и 2:2 с Айнтрахт Франкфурт.

Дортмунд остава начело в класирането с 20 точки, но още този кръг Байерн Мюнхен има шанса да се качи на върха. Баварците имат равен актив с Борусия и при успех над РБ Лайпциг ще оглавят колоната. Същевременно със спечелените три точки Хановер се изкачи на четвъртата позиция с 18 пункта.

Хановер поведе след 20 минути игра. Нападател на домакините се откъсна срещу Роман Бюрки, получи се съприкосновение помежду им, а реферът прецени, че стражът е закъснял и е играл непозволено и посочи бялата точка. Джонатанс се нае с изпълнението и с лекота реализира за 1:0.

Дортмунд бързо се върна в мача и само след седем минути паритетът бе възстановен. След удар от границата на наказателното поле, бранител изчисти лошо. Топката попадна в Дан-Аксел Загаду, който чакаше на точката на дузпата и засече за 1:1. Десетина минути по-късно чудесна възможност се разкри пред гостите. Андрий Ярмоленко овладя прецизно и шутира, но топката прелетя над напречната греда.

Хановер излезе отново напред в 40-ата минута. Илас Бебу получи отлично отдясно и без да се бави прати топката в долния ляв ъгъл на Бюрки.

След почивката срещата продължи да се развива двуостро, а Борусия стигна до ново изравняване. След центриране отляво, топката отново бе изчистена лошо, попадна в Ярмоленко, който засече за 2:2.

В 59-ата минута Дортмунд остана с човек по-малко. Авторът на първото попадение в полза гостите тръгна да опазва откъсващ се сам срещу Бюрки противников играч, но извърши фаул малко пред дъгата на наказателното поле. Съдията вдигна директен червен картон и отсъди фаул в полза на Хановер. С изпълнението се нае Феликс Клаус, който бе безпогрешен за 3:2.

До края на мача домакините упражниха натиск и стигнаха до четвърто попадение. След впечатляващ пробив на Илас Бебу отляво и последвал страхотен завършващ удар бе оформено крайното 4:2.

Същевременно в друг мач от същия кръг Хофенхайм претърпя поражение с 1:3 от Борусия Мьонхенгладбах. Срещата започна добре за съперника на Лудогорец в Лига Европа, след като Керем Демирбай откри в 25-ата минута, попадения на Торган Азар, Гинтер и Яник през втората част направиха обрата пълен.

В класирането Хофе е седми с 16 точки, а Гладбах е шести със 17.

Ето и още резултати от 10-ия кръг:

Байер Леверкузен – Кьолн 2:1

Херта – Хамбургер 2:1

Шалке - Волфсбург 1:1