Направилият трагичен предишен сезон тим на Хамбургер най-после зарадва феновете си. Северняците стигнаха до драматичен успех с 3:2 над Щутгарт у дома във втория кръг на Бундеслигата и записаха първа победа. 

Така домакините се реваншираха по най-добрия начин за тежкото поражение с 0:5 от Байерн на старта на кампанията и дишат малко по-спокойно с надеждата миналия сезон да не се повтаря. 

"Швабите" определено могат да съжаляват, защото на два пъти повеждаха след голове на Даниел Гинчек, но Иво Иличевич и Пиер-Мишел Ласога изравняваха. Йоан Джуру в края донесе успеха в самия край. Огромна роля изигра и червеният картон на Флориан Клайн от гостите при резултат 2:1 за тях. 

А мачът започна страхотно за Щутгарт. Кристиан Гентнер пропусна, но малко след това Гинчек даде преднина на тима си. Той беше изведен зад защитата в 23-та минута със страхотен пас от центъра на Даниел Дидави и хладнокръвно прониза стража на Хамбургер за 1:0. 

Но домакините отвърнаха бързо. В 34-та минута една изритана топка от защитата на домакините се превърна в извеждащ пас за Иво Иличевич, който с прецизен изстрел изравни резултата за 1:1. 

Още до почивката обаче Щутгарт възстанови преднината си. В 42-та минута Кристиан Гентнер сервира топката перфектно за Даниел Гинчек и той от близка дистанция нямаше как да сбърка, бележейки втория си гол. 

Всичко вървеше по искания от "швабите" сценарий, но Флориан Клайн си изпроси глупав втори жълт картон в 52-та минута и остави тима си с човек по-малко. Това беше сигнал за домакините да се хвърлят напред и те успяха в начинанието си. 

Макар и късно, Хамбургер стигна до изравняването. В 84-та минута Пиер-Мишел Ласога изравни след едно разбъркване, а в 89-та минута феновете на стадиона полудяха, защото обратът беше факт. 

Тогава авторът на втория гол Ласога свали топката за Йоан Джуру и швейцарецът я насочи в мрежата за 3:2. Така донесе първия успех за тима си и той вече е с три точки в актива. Щутгарт още е без точка.