Един от най-титулуваните отбори във Франция Сент Етиен беше близо до голяма издънка за Купата на Франция. "Зелените" се измъчиха срещу втородивизионния АК Аячо, но все пак го победиха с 2:1 след продълженияна свой терен. 

Домакините играха в доста променен състав, но все пак поведоха рано чрез бившия играч на Пари Сен Жермен Жан-Кристоф Баебек. Младокът се разписа в 20-та минута на друг млад играч - Дилан сен Луи и това изглеждаше дълго време, че е достатъчно на тима му да продължи напред. 

Но гостите, макар да се подвизават в Лига 2, не се предадоха и в самия край на редовното време успяха да се разпишат, с което вкараха двубоя в продължения. В 86-та минута точен беше Раян Фрикеш. 

В добавените 30 минути играчите на Сент Етиен бяха по-активни, защото явно не искаха всичко да се реши от рулетката на дузпите. Надмощието им даде резултат в последната 120-а минута, когато Бенжамен Корние се разписа и класира тима си напред. 

Така "зелените" станаха един от само десетте отбора от Лига 1, които продължават напред в турнира. Жребият за осминафиналите ще се изтегли след изиграването и на последния мач от този кръг между Гренвил и Саргемин, който е в петък.