Тимът на Трелисак поднесе сензацията в тазвечершните двубои от турнира за Купата на Франция. Във 1/16-финалната фаза на турнира тимът от четвъртото ниво на френския футбол острани с дузпи елитния Лил след 1:1 в редовното време и продълженията и 4:2 след дузпи.

Рони Лопес откри резултата за "песовете" в 13-ата минута на двубоя, но домакините стигнаха до изравняването през втората част с попадение на Кейта. При дузпите по-здрави нерви показаха домакините и продължават напред в турнира.

Монако и Нант трябваше да изиграят продължения, за да продължат напред. "Монегаските" отстраниха Евиан с 3:1 като Пашалич и Елдер Коща се разписаха в продълженията, за да може тимът да продължи борбата, след като двата тима завършиха 1:1 в редовното време с попадения на Камин за домакините и Траоре за Монако.

Нант преодоля Мант с ценно попадение на Бедоя в 105-ата минута на срещата. Лион преодоля съпротивата на Шамбли с 2:0 в редовно време, а Троа елиминира Конкарно с 3:1.

В същата фаза на турнира Лориен победи като гост Булон с 3:1 след продължения. Головете за успеха реализираха Фофана и Жано на два пъти. За домакините точен беше Боненфан.