Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан похвали своя тим за победата с 1:0 над Лил за Купата на Лигата, макар да не спести критиките си към Марко Верати.

Специалистът изрази своето задоволство от колективната игра на отбора, който отстрани „кучетата“ благодарение на страхотния гол на Максуел в 27-ата минута. На финала в турнира, който парижани спечелиха миналата година, възпитаниците на Блан ще срещнат победителя от сблъсъка Монако-Бастия.

„Много съм доволен от победата, но също така и от футбола, който показахме срещу един труден съперник“, каза френският тактик.

„Доминирахме в мача и не дадохме никаква надежда на Лил, че може да ни отстрани. Това ме кара да се чувствам добре.“

„Поведението ни беше отлично, а това е важно за развитието на нашата футболна философия.“

Блан беше разочарован единствено от жълтия картон, който Верати си изкари заради спречкване с Флоран Балмон. За италианския национал това беше общо 10-ото официално предупреждение от началото на кампанията. „За Марко мог да кажа, че сам се наказва, но преди всичко наказва своя отбор. Той бива предупреждаван всеки път, когато му се покаже картон, ала явно не разбира. Обожавам го, защото разполага с толкова много талант, ала ние ще си имаме проблеми, ако той продължи да си изкарва толкова лесни картони. Може би просто трябваше да го извадя на почивката“, допълни Блан.