Отборът на Реймс победи с 2:0 като гост Каен в мач от 25-ия кръг на френското първенство, с което успя да се отдалечи леко от дъното. Попаденията за успеха реализираха Тиеви Бифума и Принс Онианге.

Още в началото на мача гостите взеха мача в собствени ръце и започнаха да поглеждат към вратата на съперника. При третото по-опасно положение на Тиеви Бифума, нападателят реализира. 

В 20-ата минута след центриране отдясно в наказателното поле, защитниците на Каен оставиха сам 23-годишния национал на Конго, нападателят засече с глава и откри за 1:0.

Напрежението се покачи през второто полувреме, Хамари Траоре влезе грубо в  Саиди Нтибазонкиза. Играчите поискаха незабавно червен картон, но съдията показа жълт за провинилия се играч.

Малко след това дойде и второто попадение за Реймс. В 64-ата минута след центриране от фаул, Принс Онианге скочи над всички и засече, вратарят изби, но след това отново Онианге изскочи и с крак довкара за 2:0.

Важните три точки изкачиха Реймс на 16-о място в класирането, на три от зоната на изпадащите отбори. В същото време Каен е на 8-а позиция с 36 пункта. Лидер във Франция е ПСЖ с 66 точки.

Резултати от Лига 1:
Бастия – Троа 2:0
Аячо – Гингам 0:0
Лориен – Монпелие 1:1
Тулуза – Нант 0:0

По-рано днес:
Монако – Ница 1:0
Анже – Олимпик Лион 0:3


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS