Отборът на Реймс най-после записа победа във френската Лига 1 след продължителна суша. Реймс надви гостуващия Анже с 2:1 в мач от 24-я кръг във Франция след седем мача без успех. Тимът на Реймс нямаше победа в шампионата от началото на декември миналата година, когато се справи с Гингам. Със спечелените 3 точки Реймс излезе от зоната на изпадащите, като натрупа 26 точки и вече е 16-и във временното класиране.

Отборът на Анже пък вече е четвърти в Лига 1, като остава с 37 точки в актива си.

Двата състава изиграха интересен сбълък, като гостите първи излязоха напред в резултата. В 15-ата минута след грешка в защитата на домакините Арнолд Бука Муту получи в наказателното поле и успя да реализира за 1:0 за Анже. Преди това в 5-ата минута Грегъри Борилон опита удар за гостите, но пропусна. Три минути по-късно Реймс имаше шанс, но Никола де Превил не успя да преодолее вратаря на Анже.

След попадението на гостите, футболистите на Реймс опитаха да притиснат съперника, като в 37-ата Мохамед Фофана отправи опасен удар с глава, но не успя да вкара.

В самия край на първото полувреме Реймс успя да изравни. Хамари Траоре реализира за 1:1 в 43-ата минута след като отправи хубав удар, а стражът на Анже не успя да реагира достатъчно добре.

Домакините осъществиха пълен обрат в 50-ата минута, когато Гаетан Шарбоние порази за втори път вратата на Александър Летелие за 2:1 в полза на Реймс. Малко по-късно гостите пък организираха опасна атака, но ударът с плонж на Пиерик Капел не доведе до попадение.

В добавеното време Анже първо остана с 10 човека след червения картон на Капел в 91-ата минута, а в третата минута на добавеното време Шейк Н'Дойе вкара топката във вратата на Реймс, но попадението не бе зачетено и в крайна сметка победата бе за домакините.

Всички резултати от сряда вечер във Франция:

Гингам – Троа 4:0

Лил – Каен 1:0

Лион – Бордо 3:0

Нант – Газелек Аячо 3:1

Ница – Тулуза 1:0

По-късно играят ПСЖ и Лориен


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS