Тази вечер би трябвало да паднат и последните въпросителни около сагата на лятото, а именно ще премине ли Неймар от Пари Сен Жермен в Барселона. Въпреки че представители на висшите ръководства на двата клуба постигнаха съществен прогрес в разговорите, всичко ще се реши на абсолютно най-високо ниво. 

Очаква се в четвъртък вечер да има срещу между президентите Хосеп Мария Бартомеу и Насер ал Хелайфи, като тя ще се състои в кулоарите на централата на УЕФА в Нион, където ще се тегли жребият за груповата фаза на Шампионската лига. 

Засега идват противоречиви информации от Франция и Испания. Според френските медии, от ПСЖ са отхвърлили последното предложение, което е свързано с размяна на играчи и клубът иска директно плащане на 170 млн. евро. На Пиренеите пък твърдят, че случаят е точно обратен. 

Всички въпросителни ще паднат именно на срещата между Бартомеу и Ал Хелайфи и ще стане ясен начинът, по който ще се процедира във финалните дни на трансферния прозорец. Но засега позицията и на двата клуба е, че сделка трябва да има. Тепърва обаче ще се уточнят условията.