Неймар ще стане играч на Барселона до 48 часа. Това разкриват източници от каталунския клуб, които са близки до сделката, пред местните медии. От испанския шампион и настоящия клуб на футболиста Пари Сен Жермен са стигнали до споразумение всичко да бъде финализирано най-късно до края на работния ден в петък. 

В това време ще има интензивни разговори на най-високо ниво между ръководствата, за да се избистрят детайлите по осъществяването на сделката. Ясно е и на каква стойност е оценена тя, независимо от начина на плащане - 170 млн. евро. 

Във въпросните два дни ще се изчистят подробностите дали сумата ще бъде платена наведнъж през 2020 г., дали ще бъде преведена на две вноски до 2021 г., дали Усман Дембеле ще е част от нея като постоянен трансфер и няма да се плаща нищо, дали той ще премине само под наем за един сезон на "Парк де Пренс". 

Както се вижда, въпросителните не са никак малко, но с оглед на вече разгорещените дебати между двата клуба, цари оптимизъм, че в този срок всичко ще бъде официализирано. Ако това се случи, още на 31 август Неймар ще позира отново с екипа на Барселона.