Ключова развръзка по сагата на лятото, свързана с преминаването на Неймар от Пари Сен Жермен в Барселона. Двата клуба са постигнали принципна договорка за сделката, сега остава да бъдат изчистени детайлите и тя ще може да бъде обявена за факт, съобщава вестник "Спорт". 

Според източниците на изданието, които са от най-високите етажи на ръководството на каталунците, голяма роля е изиграл козът "Усман Дембеле", който е бил използван като последна възможност. От "блаугранас" се съгласили да го включат в трансфера, което най-после отключило вратата на същинските преговори и започнал пазарлъкът как да се случи всичко. 

Заради включването на Комара, от Пари Сен Жермен се съгласили на предложената от Барса схема на плащане. Сумата ще бъде от порядъка на 150 млн. евро и ще бъде преведена на две вноски с краен падеж 30 юни 2021 г. 

Всъщност, основният детайл около сделката е начинът на преминаването на Дембеле на "Парк де Пренс". Въпросното разпределение на сумата ще влезе в сила, само ако той отиде в Париж под наем за един сезон. Ако бъде продаден за постоянно, парите за ПСЖ ще намалеят драстично и ще бъдат платени до края на тази седмица. 

Ключова за трансфера на Неймар ще е предстоящата днес среща между ръководството на Барселона и представителите на Усман Дембеле. На нея ще бъдат договорени параметрите по преминаването му във френския шампион и след това ще се пристъпи към финалната права по окомплектоването на сделката за бразилеца. 

Очаква се развръзката да настъпи наистина бързо, тъй като и двата клуба са притиснати от сроковете. Трансферният прозорец е отворен само до полунощ на 2 септември, а двата клуба нямат изгода от протакане на разговорите.