Неймар може и да е най-скъпият футболист в света, но продължава да свири втора цигулка в Пари Сен Жермен. Или поне що се отнася до изпълнението на дузпите в парижкия клуб. 

Дуетът Неймар – Кавани проработи късно, ПСЖ дръпна яко напред

Бразилецът явно смяташе, че щом за него са платени 222 млн. евро, това по презумпция означава, че ще бие и ударите от 11-те метра. Но няма как да го обясни на щатния изпълнител Единсон Кавани. 

Неймар поиска сам да решава кога ще играе

В снощния мач с Троа двамата отново влязоха в директен спор кой да изпълни дузпата малко преди почивката. Тогава Неймар се насочи към топката, но уругваецът се намеси набързо и го разкара. За да е ясно кой командва парада, той му удари и лека главичка. 

Кавани: С Неймар не сме приятели

Неймар се намуси и трябваше да бъде успокояван от Тиаго Силва. До Кавани отиде друг негов съотборник, но никой не успя да разубеди уругваеца да даде кълбото на разглезената звезда.

Неймар постигна своето, ще бие дузпите в ПСЖ

Явно това се е оказало грешно решение, защото Кавани изпусна от 11-те метра. Двамата имаха подобен спор и през септември, когато пак Неймар беше отсвирен и после дори се оплака на шефовете. А уругваецът пак изпусна дузпата тогава.