Нападателят на Пари Сен Жепмен Единсон Кавани заяви, че не е приятел със съотборника си Неймар, но двамата изпитват професионално уважение един към друг.

"Неймар си има приятели в ПСЖ и това са Тиаго Силва, Маркиньос и Дани Алвеш. Затова не мисля, че ние с него трябва да общуваме много и да си даваме съвети. Лично аз се опитвам да се раздавам на терена във всеки мач в полза на отбора и на партньорите ми. Но когато си професионалист и добросъвестно се отнасяш към задълженията си, то винаги може да се съхранят добрите отношения вътре в състава", коментира уругвайският голмайстор.

"Дружеските отношения възникват на базата на лични качества или ако сте близки с някого като култура. Ние с Неймар не сме такива приятели, но съхраняваме професионалните си отношения. С някои момчета от отбора дружиш повече, с други - по-малко, но е важно, че всички се уважаваме", допълни той.

Кавани и Неймар влязоха в конфронтация по-рано през сезона, след като в срещата от шестия кръг на Лига 1 срещу Олимпик Лион (2:0) двамата се скараха след отсъдена за парижани дузпа. Уругваецът, който е щатен изпълнител на 11-метровите наказателни удари, не позволи на бразилския си съотборник да стреля от бялата точка, което доведе до острата реакция от страна на Неймар.