Пари Сен Жермен продължи да доминацията си във френското първенство, въпреки че победи само с 2:0 гостуващия Троа.

Звездният дует Неймар – Кавани проработи късно, но решително. Първо Кавани пропусна дузпа, а сетне Неймар първо вкара, а после асистира за тория гол, дело на Кавани.

Преди около година и половина ПСЖ разгроми вече изпадналия тогава Троа с 9:0, но този път бе далеч от подобен разгром.

Парижани доминираха в играта, но имаха срещу себе си един смел тим на Троа, който се отбраняваше успешно срещу променения, наистина, състав на милионерите от столицата.

Нещо повече – в 36-ата минута топката влезе във вратата на ПСЖ, но гол не бе зачетен заради минимална засада на Дарбион.

В 41-ата минута Кавани бе задържан в наказателното поле на Троа и сам се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Вратарят Мамаду Самаса отгатна ъгъла и спаси дузпата, може би дори за радост на Неймар.

Парижани продължиха да доминират след почивката и да се разминават с гола. Докато най-сетне Неймар с хубав и точен удар от средна дистанция не порази вратата на гостите. Попадението падна в 73-ата минута.

В 90-ата бразилецът асистира на Кавани, който също се разписа и фиксира крайното 2:0.

Но бе достатъчно за трите точки в актива на ПСЖ, който вече е далеч пред всички останали след 15 кръга – с 41 точки и 10 пред втория Марсилия.